Як обрати нерафіновану олію за її корисними властивостями

Обираємо нерафіновану олію по корисним властивостям! Стислий гайд, який допоможе не розгубитись💚
ВАЖЛИВО☝️Олії не підлягають термічній обробці! Тому їх можна додавати лише до готових страв або страв, які ви не будуте запікати, смажити, тушкувати тощо.
⠀
Оливкова олія - зменшує ризик серцево-судинних захворювань та сприяє зменшенню артеріального тиску, зменшує запалення.
Олія оливкова з розмарином
Підійде, якщо ви хочете додати до страви аромат розмарину (картопля, м’ясо, птиця, для приготування соусів), овочів.
Олія оливкова з базиліком
Доечна до овочевих страв, бобові, сиру, томатних соусів. Додаток до страв італийської кухні
⠀
Олія льняна
Є джерелом омега3, омега6, омега 9 та вітаміну Е, який відповідає за жіночі гормони.
⠀
Олія гарбузова
Зміцнює імунітет, стимулює обмін речовин, допомагає схуднути, покращує стан шкіри та волосся.
⠀
Олія гірчична
Як чудовий зігрівальний засіб у випадку застуди. Для підвищення імунітету, сприяє росту та розвитку організму, покращує лактацію. Підвищує стійкість організму до інфекцій.
⠀
Олія волоського горіха
Завдяки вмісту вітаміну С, мінералів цинку і міді, що мають антиоксидантну дію, олія грецького горіха зміцнює стінки судин, чим перешкоджає розвитку таких захворювань як атеросклероз, гіпертонія, ішемія, гепатит, цукровий діабет, артрит.
⠀
Олія кунжутна
Єдине джерело сезамола та сезаминола - антиоксидантів, які борються із запальними процесами і нормалізують гормональний баланс. Знімає печію, усуває ерозійні явища.
⠀
Олія обліпихова
Містить омега 3, омега 6, омега 9, вітамін Е та К. Та картоноїди - найпотужніші антиоксиданти.
⠀
Олія розторопші
Активує жировий обмін та спалювання жирових відкладень. Має жовчогінну та протитоксичну дію.
⠀
Олія з виноградних кісточок
Містить фолієву кислоту, тому сприяє регенерації кровоносної системи, шкіри та клітин організму. Ефективна при профілактиці захворювань печінки, судинної системи та рекомендована людям із схильністю до ожиріння.
⠀
Яку б ви олію не обрали для себе, пам’ятайте, що її потрібно зберігати після відкриття не довше 1 місяця. Зберігати в темному, прохолодному, захищеному від сонячних променів місті. При бажанні, можна перелити в скляну герметичну тару.